Hey ik ben José

Creatieve onderneemster met een passie voor duurzame, handgemaakte kaarsen

Als eigenaresse van Studio Lux, is het mijn missie om elke ruimte te verwarmen én te laten stralen door mijn unieke, handgemaakte kaarsen. Elk uniek exemplaar is gemaakt van milieuvriendelijke materialen aangezien ik de focus leg op duurzaamheid. En vol passie en toewijding maak ik van het creëren van de meest creatieve kaarsen, een feestje. Ben jij benieuwd naar hoe ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt? Je leest het in onderstaand verhaal.

Door zelf kaarsen te maken, begon mijn innerlijk vuurtje weer te branden

Mijn vlammetje was uitgedoofd met een burn-out als gevolg. Ik haalde nergens meer voldoening uit en kreeg de opdracht om als therapie een hobby te gaan zoeken. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Na het uitproberen van verschillende hobby’s en een bezoek aan Ameland, kreeg ik het idee om zelf kaarsen te gaan maken. Dat kan ik ook! De energie stroomde al snel weer door mijn lichaam heen en mijn creativiteit draaide overuren. 

Vanuit ons schuurtje in de tuin is Studio Lux ontstaan. Ging het van begin af aan van een leien dakje? Absoluut niet. Na vele pogingen en een grote voorraad zelfgemaakte kaarsen, liep mijn ‘hobby’ zo uit de hand dat er geen plek meer over was in mijn eigen interieur voor alle kleurrijke kaarsen. Totdat ik van steeds meer mensen uit mijn omgeving de vraag kreeg of ik de zelfgemaakte kaarsen verkocht en voor ik het wist, kreeg ik mijn eerste opdracht om kaarsen te maken voor juffen- en meesterdag.

Iedere handgemaakte kaars is een exclusief exemplaar

Van kaarsen maken krijg ik energie en voldoening én ondernemen geeft mij de rust en vrijheid dat perfect bij mij past dus de keuze was snel gemaakt. Op Instagram heb ik een pagina aangemaakt en ben naar de Kamer van Koophandel gegaan om mij in te schrijven. De rest is geschiedenis. Wat begon bij het maken van simpele dinerkaarsen, is het assortiment van Studio Lux uitgegroeid met onder andere LED-kaarsen, dip-dye kaarsen, marble kaarsen en sierkaarsen.

Geen enkele handgemaakte kaars is hetzelfde waardoor je altijd een exclusief exemplaar in huis hebt staan. Heb jij een winkel, webshop of bijvoorbeeld een restaurant en wil je mijn stijlvolle kaarsencollectie verkopen of neerzetten? Neem contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. Voor je het weet, word jouw bedrijf ook verlicht met warmte en kleur door de handgemaakte kaarsen van Studio Lux.

5 weetjes over José
  • Woont samen met haar man en twee kinderen in het prachtige Haren(GR).
  • Kwispelende, enthousiaste hond Joep is letterlijk haar steun en toeverlaat.
  • Het schuurtje in de tuin heeft zij inmiddels vervangen door een grote werkkamer.
  • Oorspronkelijk werkte ze in de zorg. Door alle veranderingen, heeft zij het over een andere boeg gegooid.
  • José heeft grote ambities en plannen voor de toekomst. Wat die zijn? Bij op de hoogte via de socials.